13 November 2019

Is uw gezin cybersafe?

Fraudeurs proberen via verschillende kanalen uw persoonlijke gegevens te achterhalen en zo toegang te krijgen tot uw rekeningen. Wat u daartegen kan doen?

Wil je vermijden dat ook jij slachtoffer wordt van een autodiefstal? Preventie is een goede gewoonte!  Volg onze tips. 

1. Veilig parkeren Parkeer je (bestel)wagen bij voorkeur in een garage of op een andere veilige plaats. Kies in elke geval voor een niet afgelegen, goed verlichte plek.

2. Goed afsluiten
Sluit je (bestel)wagen steeds zorgvuldig af, ook al is het voor even of sta je op een privé oprit. Vergeet zeker ook de ramen, het open dak en de koffer niet.  

3. Waardevolle voorwerpen 

  • Neem altijd alle waardevolle voorwerpen uit je wagen (GPS, GSM, handtas, sleutels, ...). Kan je ze niet meenemen, onttrek ze dan uit het zicht en berg ze op in de koffer.
  • Haal waardevol (werk)materiaal uit je auto of onttrek dit uit het zicht. 
  • Verwijder de GPS-houder en veeg de zuignapafdruk uit. 
  • Schakel bluetooth en wifi-functie van je toestellen uit zodat je signaal niet kan opgevangen worden. 
  • Gebruik de PIN-code op je GPS. 
  • Is er niks waardevols te vinden, toon dit dan. Laat je handschoenkistje en kofferzeil open.
  • Hou een inventaris van de serienummers, merk en type van je waardevolle voorwerpen bij. Hiermee kan de politie de teruggevonden gestolen goederen makkelijker weer toewijzen aan de eigenaar. 

4. Boorddocumenten Neem altijd alle boorddocumenten mee (inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest, geldig keuringsbewijs en verzekeringspapieren). Deze zijn veel waard in het criminele circuit. 

(bron: BeSafe)

Toch slachtoffer? Verzeker je vervoerde goederen. Zorg ervoor dat steeds alle risico's gedekt zijn en laat je adviseren over onze polissen.